Възможно е, до момента може да не ми е направило впечатление. Акумулатора е доста стар бош силвър, това ще му е последна година, дано проблема е в него. Благодаря за бързия отговор.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Колеги, някой сблъсквал ли се е с това да му светне лампичката - тази която е за ръчната и за нивото на спирачната течност?Проверих и бутона на ръчната и нивото всичко е ок.Дори я тествах за грешки с компа пак нищо.Възможно ли е някъде да замасило нещо ?Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеКолеги, някой сблъсквал ли се е с това да му светне лампичката - тази която е за ръчната и за нивото на спирачната течност?Проверих и бутона на ръчната и нивото всичко е ок.Дори я тествах за грешки с компа пак нищо.Възможно ли е някъде да замасило нещо ?
Демонтирай клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите под волана), обърни я и откачи проводника от конектор "A" пин 12 и виж дали ще изгасне индикацията.
Ако изгасне, проблемът е в датчика за ниво на спирачната течност или във кабела до него (вероятно опира някъде на шаси)
Ако не изгасне, възстанови въпросната връзка на пин 12 и откачи проводника от пин 11 на конектор "B"
Ако в този случай индикацията изгасне, проблемът вероятно е в самата клюкарка.
Ако и в този случай индикацията продължи да свети, търси причината във веригата до контакта на ръчната спирачка. Може този кабел да допира до шаси.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Абе момчета тая щуротия навигацията(четеца само имам предвид) има ли нещо общо с показанията на ицс-а за разхода? Днес разкачих буксата за да мога да си сверя часовника и след това се наложи да тръгна набързо и така я оставих разкачена.Като потеглих и след 200-300м погледнах дисплея и ... 15 на 100.А си карам леко без да я настъпвам.Върнах една скорост и я настъпах яко и разхода падна на 7 някъде.Стори ми се странно и пак я успокоих и гледам пак 14-15-16...няма логика за мен поне но след като почнах пак да я пържа и пак падна показанието на разхода на 7-8 ...
Да кажа, че до сега не беше така, а точно обратното...
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеАбе момчета тая щуротия навигацията(четеца само имам предвид) има ли нещо общо с показанията на ицс-а за разхода? Днес разкачих буксата за да мога да си сверя часовника и след това се наложи да тръгна набързо и така я оставих разкачена.Като потеглих и след 200-300м погледнах дисплея и ... 15 на 100.А си карам леко без да я настъпвам.Върнах една скорост и я настъпах яко и разхода падна на 7 някъде.Стори ми се странно и пак я успокоих и гледам пак 14-15-16...няма логика за мен поне но след като почнах пак да я пържа и пак падна показанието на разхода на 7-8 ...
Да кажа, че до сега не беше така, а точно обратното...
Comment
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеКолеги, някой сблъсквал ли се е с това да му светне лампичката - тази която е за ръчната и за нивото на спирачната течност?Проверих и бутона на ръчната и нивото всичко е ок.Дори я тествах за грешки с компа пак нищо.Възможно ли е някъде да замасило нещо ?
Ти може да тестваш дали е от това само като откачиш буксата, която е отгоре в/у капачката на казанчето, и ако изгасне лампата...това е. Аз си намерих цялото казанче с буксата втора употреба за 10лв.sigpic
Alfa Romeo 145 1.9 JTD, 105Hp. - до 2012г.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 136Hp. - до 2016г.
Subaru Outback 2.5i 165Hp automatic - сега
Comment
-
Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщениеда не си обърна показанието км/л,демек 15км/ с един литър
Comment
-
От известно време забелязвам, че като спирам от висока скорост почва да се чува едно бучене от спирачките все едно няма накладки.Днес нарочно се засилих малко преди нас и като спрях и реших да видя някой диск да няма нагорещен да видя поне от къде се чува това. Тааа накратко си изгорих пръстите на преден ляв диск.Останалите бяха топли но не и горещи.Гледам през джантата уж има феродо но реших да сваля гумата и да погледна.Забелязах, че накладката обаче не се износва равномерно.От към главината като се погледне няма проблем, но след като погледнах от към периферията видях, че накладката е с износени страни отгоре и от долу...направо е скосена.Апаратите видях, че са Bendix. Вътрешната накладка май не беше така поне до колкото се виждаше.Диска няма ръбове и е гладък.
Това износване нормално ли е, че не ми харесва нещо...тоя кораб тежкия да се носи с калпави спирачки
Накладките ще ги сменя аз съм го решил но ако и новите така се износват...от какво може да е така.Апарати ли задържат не знам.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеда, раздвижи си апаратите и ги смажи където трябва, може да ми видиш темата
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеКъдето трябва звучи добре.Сега ще търся малко инфо къде се мажат и как се раздвижват.До сега само съм гледал как се сменят на друга кола - на тая изглеждат нещата малко различно хахахаНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеимам теми за предните и задните, разгледай ги и ще се ориентираш
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfaro76 Покажи съобщениеИ на мен ми светеше постоянно лампата за ръчната спирачка...Смених поплавъка в казанчето за сп. течност и си изгасна.
Ти може да тестваш дали е от това само като откачиш буксата, която е отгоре в/у капачката на казанчето, и ако изгасне лампата...това е. Аз си намерих цялото казанче с буксата втора употреба за 10лв.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеТова червеното при инструмента е за по лесен монтаж на гумите но надали някой както и аз го използваНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment